IT modernisering: denk in bouwstenen!


10 voordelen

Bij Architechts bouwen we niet enkel compleet nieuwe platforms, we helpen ook bestaande ERP-systemen moderniseren.

In onze visie is het een misvatting dat ERP-systemen bij ontevredenheid compleet vervangen dienen te worden.

Soms is het verstandiger het systeem weer wendbaar te maken door verbeteringen met modulaire IT. Wat zijn de voordelen van IT bouwstenen?

1. Flexibiliteit
Software bouwblokken bieden meer flexibiliteit en schaalbaarheid, omdat u kunt kiezen welke specifieke functionaliteiten u wilt toevoegen. Hierdoor kan het ERP-systeem naadloos worden afgestemd op de groeiende behoeften van uw bedrijf.

Door nieuwe functionaliteiten bovendien cloud-native te ontwikkelen en uw ERP tot de essentie uit te kleden, bouwt u stap voor stap aan een composable business. Hierdoor wordt het eenvoudiger uw ERP-systeem op te schalen en aan te passen.

2. Innovatiekracht
Juist wanneer uw eigen ERP-leverancier bepaalde functionaliteiten niet kan bieden, kunnen wij zeer gerichte verbeteringen aanbrengen. Hierdoor ontstaat een op maat gemaakte ERP-oplossing, uniek voor uw bedrijf en processen en bovendien innovatief en concurrerend in de markt.

3. Ketensamenwerking
Met portalen en applicaties verbinden we losse onderdelen en zorgen we ervoor dat ze ook geschikt zijn om te koppelen met systemen van ketenpartners zoals een toeleverancier, logistiek dienstverlener of e-commerce partner. In die zin kunnen IT-bouwstenen versneld zorgen voor betere ketensamenwerking.

4. Kostenbesparing
Het moderniseren van uw bestaande ERP-systeem met software bouwblokken is vaak kostenefficiënter dan volledige vervanging. Door gerichte verbeteringen aan te brengen, vermijdt u de hoge kosten en de complexiteit die gepaard gaan met een complete ERP-transformatie.

5. Snelheid
Het toepassen van software bouwblokken maakt een snelle implementatie mogelijk. Uw bedrijf hoeft niet vanaf nul te beginnen en u kunt later ook weer eenvoudiger nieuwe functionaliteiten en technologieën toevoegen.

6. Adoptie
Omdat het bestaande ERP-systeem al bekend is bij medewerkers, zorgt het moderniseren met bouwstenen voor een kortere leercurve. Dit minimaliseert de inwerking en bevordert de adoptie.

Bovendien kunnen bouwblokken gefaseerd worden geïntegreerd, waardoor uw ERP en de bedrijfsvoering stabiel blijven.

7. Intelligentie
Waar wij steeds meer mee bezig zijn, is het toevoegen van intelligentie (AI, ML, IoT) binnen de logistieke wereld. Men deelt steeds meer data met partners, teneinde beter te voorspellen en slimmere decision-making mogelijk te maken. Juist deze AI-based services zijn met IT-componenten eenvoudig toe te voegen.

8. Concurrentievermogen
Het is geen geheim dat nieuwe digitale platformen een bedreiging vormen voor logistieke familiebedrijven en corporates met een laag serviceniveau. Nieuwelingen kunnen wél omgaan met snelle dataverwerking en pakken een deel van de markt! Ook hier kan op basis van bouwblokken - bovenop huidige systemen - de marktpotentie weer vitaal gemaakt worden.

9. Medewerkerstevredenheid
Nieuwe medewerkers zijn gewend aan snelle, intuïtieve technologie in het dagelijks leven. Maar wat als ze worden geconfronteerd met trage IT-systemen op de (nieuwe) werkplek?

Dit kan de productiviteit en het werkplezier aanzienlijk aantasten. Zeker binnen de huidige war for talent. Met IT-bouwstenen kunnen core systemen weer flexibel en snel gemaakt worden.

10. Duurzaamheid

Slimme applicaties kunnen een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van duurzaamheid in de logistieke sector en de supply chain. Denk aan routeoptimalisatie, minimaliseren van CO2-uitstoot, voertuigbeheer, ladingoptimalisatie, AI-gedreven besluitvorming, monitoring via IoT, etc. Wederom zijn hier slimme bouwstenen voor te integreren in en rondom uw ERP-systeem.

Conclusie
U hoeft niet opnieuw te beginnen, met kleine stapjes is het haalbaar om bestaande ERP en core IT-systemen te moderniseren. Het omarmen van een wendbaar en efficiënt ERP-systeem helpt uw bedrijf om zich sterker in de markt te positioneren en zich aan te passen aan de steeds veranderende markt.

Hierin werken wij o.a. met de platforms Sparkwise, Creatio en uiteraard de slimme, cloud-native buildings blocks van Amazon Web Services.

Meer weten?
Neem contact op om uw kansen in kaart te brengen!

Robert Linders
Co-founder Architechts / Sparkwise


Vorige
Vorige

Supply chain sustainability

Volgende
Volgende

Supply chain control tower