Werken bij Architechts


Op expeditie in onze cultuur

Waarom werk ik (nog steeds) bij Architechts? Dit is een vraag die mij vaak gesteld wordt op een verjaardag, of spontaan door iemand die ik op reis leer kennen.

Iedereen kent het marketingbeeld van bedrijven. Maar wat is het échte verhaal? In deze blog vat ik samen wat mij boeit aan onze cultuur!

  1. Dynamiek: Voor mij voelt bijna elke dag anders. Als een nieuw avontuur. Omdat ik aan de slag mag met verschillende verzoeken en een brede waaier aan klanten. Van het bedenken van oplossingen voor Unattended Retail tot het ontwikkelen en onderhouden van een platform voor de zorg tot het optimaliseren van UX-verzoeken.

    Juist die diversiteit in klantbehoeften en de hybride setting (kantoor, bij de klant, thuis) houdt het leuk en houdt mij betrokken en voortdurend in ontwikkeling.

  2. Teamspel: De software cultuur bij Architechts bevordert een sfeer van samenwerking en werkplezier. Ook al heeft iedereen eigen klanten en persoonlijke doelen en uitdagingen, we werken veel in teams en dat is naast heel serieus werk ook vooral plezier maken.

    We zijn nu ook bezig om onze office space nog speelser en co-creatiever te maken, waardoor er nog meer ruimte en prikkeling ontstaat voor humor en creativiteit te midden van de ambitieuze doelen van onze klanten!

  3. Vrijheid / zelfsturing: Architechts waardeert individuele vrijheid en moedigt medewerkers aan om hun eigen pad vorm te geven op basis van persoonlijke drive en ambitie. Daartoe hebben we ambitiegesprekken. Maar, de échte transformatie gebeurt tussen de regels door. Iedere dag is immers een kans om het verschil te maken. Voor de klant en voor jezelf.

    Dus de vrijheid die er is, gaat gepaard met verantwoordelijkheden. Om het beste te doen voor de klant en het beste te zien in het bedrijf en jezelf.

    Zonder die zelfsturing heb je eigenlijk weinig aan de vrijheid. En kan de vrijheid zelfs een obstakel vormen. We zijn namelijk een platte organisatie. Vrijheid en zelfsturing zijn wat mij betreft twee kanten van dezelfde medaille. Kortom, het zal geen verrassing zijn dat juist nieuwsgierigheid en een positieve, pro-actieve werkhouding twee aspecten zijn die we vaak terugzien bij onze collegae.

  4. Internationaal karakter: Bij Architechts werk je volop samen met collegae met diverse achtergronden. Ons team bestaat bijvoorbeeld uit een flinke club mensen uit Zuid-Afrika. Dit maakt het samenwerken erg verfrissend, dynamisch en afwisselend.

    Daarnaast werken we natuurlijk samen met internationale cloud, tech en UI/UX-partners. Ook dit zorgt voor een levendige en avontuurlijke teamgeest, omdat je zomaar met flink wat stakeholders kan communiceren op een dag. Dit meer global perspectief verrijkt onze projecten en cultuur en creëert een stimulerende werkomgeving.

  5. User-centric: Persoonlijk heb ik een sterke passie voor het ontwikkelen van IT-oplossingen met niet enkel de hoogste bedrijfswaarde, maar ook de allerbeste gebruikerservaring. Dit is natuurlijk aan elkaar gerelateerd, maar omdat onze systemen, platforms en applicaties vaak sterk datagedreven zijn en zich echt midden in IT-ecosystemen bevinden, is er bij ons niet altijd direct sprake van een UX-first mindset.

    Toch zet ik die bril van service, design en UI/UX zo vaak mogelijk op en hier ontstaat ook steeds meer ruimte voor, waardoor ik hier een mooie meerwaarde kan leveren in het proces. Ook verkennen en prototypen we voortdurend nieuwe user-/business centric technologieën, zowel van onze key partners AWS en CCV, als van platforms zoals Sparkwise en Creatio. Dit zorgt ervoor dat onze klanten snel profiteren van geavanceerde oplossingen en slimme bouwstenen!

  6. Mission-critical processen: Bij Architechts hebben we een passie voor hoogwaardige IT-oplossingen met maximale business impact. Dit gaat uiteraard samen met een nieuwsgierigheid naar de mission-critical bedrijfsprocessen van onze klanten. Het ontdekken, ontleden, optimaliseren en automatiseren hiervan, is een van de meest spannende aspecten van mijn rol en in onze cultuur.

    Waarom? Omdat juist in deze verkennende fase echt bloot komt te liggen waar onze technologie meerwaarde gaat hebben en hoe het processen naar een volgend niveau gaat brengen. Dit geeft weer een gevoel van zowel avontuur als zingeving, omdat we zo echt ontdekken waar we waarde kunnen toevoegen met slimme software en waar dit het meeste effect heeft. Hier dien je soms wel lef te tonen, om de vraag achter de vraag te stellen.

    Bij Architechts staan we ook voor kernwaarden als impact, een persoonlijke aanpak en lef. Maar hoe je dat integreert in je werk blijft heel persoonlijk. Je krijgt alle ruimte dit zelf te ontdekken en in te vullen.

  7. Kracht van gamificatie: Als ik terugga in de tijd, was mijn intrede in de IT-wereld gedreven door een passie voor games. Ik wilde gewoon met computers aan de slag. Vandaag de dag zie ik eigenlijk nog steeds een alsmaar groeiende relevantie van gamificatie in de wereld van maatwerk software en ook het bedrijfsleven in het algemeen.

    In onze cultuur, die bij aanvang al wat speelser is dan een regulier bedrijf, omarmen we ook gamification. Bijvoorbeeld in teamsessies, om klantproblemen effectief te analyseren (via design thinking/service design), om een snelle en plezierige UX te prototypen, of gewoon puur voor de fun natuurlijk tijdens een teamavond. Ik zie dit zeker ook als een belangrijk kenmerk van de Architechts cultuur!

Bij Architechts staan we voor kernwaarden als impact, een mensgerichte aanpak en lef. Maar hoe je dat integreert blijft persoonlijk. De missie is Digital Impact, de route stippel je zelf uit. Je krijgt alle ruimte dit zelf te ontdekken.
— Martijn Heinis

Als ik overigens zelf ook een verbeterpunt mag bedenken in onze cultuur, dan zal ik me zeker blijven inzetten voor het verder integreren van de gamification en UX-first mindsets. Juist omdat het verder benutten van de kracht van gamification en een UX-mindset helpt om teamprocessen en IT-oplossingen te versnellen, verdiepen en versterken.

  • Een teamsessie met LEGO® SERIOUS PLAY®

Nieuwsgierig naar het werken bij Architechts?
Voel je vrij om contact op te nemen en rake vragen te stellen. Ik beantwoord ze graag zodat je kunt verkennen of we mogelijk gedeelde waarden en doelen hebben!

Martijn Heinis
Fullstack Engineer


Vorige
Vorige

Architechts Partners with Creatio

Volgende
Volgende

AI-gedreven supply chain